Güney Kore'de bir hükümet yetkilisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, arz sıkıntısı ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği fiyat artışı nedeniyle Güney Kore'nin arabalardan ve terk edilmiş binalardan ve yapılardan çıkan çelik hurdalarını stratejik bir malzeme olarak yönetmeyi planladığını söyledi.
Yetkili, Asya'nın dördüncü en büyük ekonomisinin, yeterli çelik hurdasını güvence altına almak için teşvik sistemi de dahil olmak üzere birçok yolu düşündüğünü söyledi.
Genişleyen otomobil, gemi inşa ve beyaz eşya sektörleriyle Güney Kore, önemli bir çelik tüketicisidir. 2020 yılında çelik hurdasının %83'ünü yerel olarak tedarik ederken, Rusya %13'ünü tedarik etti.
Ticaret bakanlığının metal ve seramik bölümünden bir yetkili olan Lee Jae-yeon, Ukrayna'daki savaşın neden olduğu arz sıkışıklığının talep arttıkça etkili olduğunu söyledi.
Reuters'e verdiği demeçte, "Elektrikli fırınlara yönelik küresel talep, yüksek fırınlardan daha az karbon yaydıkları için artıyor" dedi. "Elektrikli fırınlar için önemli bir hammadde olan çelik hurdasına olan talep art arda büyüyor. Bunu stratejik bir malzeme olarak yönetmek, yanıtımızın bir parçası."
Dünyanın altıncı en büyük çelik üreticisi, en son verilere göre 2020 yılında çeliğinin %31'ini elektrik ark ocaklarıyla üretti.
Danışmanlık Wood Mackenzie, elektrik ark ocaklarında üretilen ham çeliğin, 2021'de %30 olan geleneksel yüksek fırın çeliği üretimiyle aynı seviyede, 2050 yılına kadar küresel toplamın %48'ine çıkacağını tahmin ediyor.
Rusya'nın çelik hurda fiyatları, Moskova'nın yerel fiyatları istikrara kavuşturmak için bu ay ihracatına tarife uygulamasıyla yükseliyor.
Kore Uluslararası Ticaret Birliği'nden alınan verilere göre, Güney Kore'nin Rus çelik hurda ithalatı Nisan ayında üç kattan fazla artarak 24 milyon$'a ulaştı.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı