Yeşil enerji gelişmelerinin çift karbon teknolojileri altında gerçekleştiğini belirterek konuşmasına başlayan Guanjun Chen, yeşil enerji ile çeliğin birleşim faaliyetlerine vurgu yaptı. Shougang'ın yeşil dönüşümü için yeşil enerjinin ne kadar faydalı eylemler sunduğuna değinen Chen, öncelikle bu dönüşümlerin arka planına inerek temel sebeplerini; küresel ısınma, enerji krizi ve Çin'in 30.60 çift karbonu olarak üç ana başlık altında inceledi.
Yeşil enerjinin gerekliliğini de aynı şekilde üç başlığa ayıran Chen; yeşil enerjiyi sıfır karbon emisyonu, sürdürülebilirlik ve çevre dostu, düşük karbonlu yeşil dönüşüm olarak nitelendirdi. 'Yeşil faaliyet'leri dünya çapında ele aldı. Küresel olarak yeşil enerji ve yeşil dönüşüm hedefleri hakkında ülkeleri detaylandıran Chen öncelikle Çin, İsviçre, İngiltere, Hindistan ve Endonezya'dan bahsederek yenilenebilir enerjinin 2050 yılına kadar %90 oranında artış göstereceğini vurguladı.
Ham çelik üretiminde ise, çelik tüketimlerinin %13 olduğu zaman karbon emisyonlarının %15 oranına ulaştığını da gözler önüne serdi. Son olarak küresel bağlamda yenilenebilir yeşil enerjinin rüzgar gücünden üretilerek bu rüzgar enerjisinden ağırlıklı olarak Hindistan'ın faydalanmaya hazır olduğunun altını çizdi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı