Mısır çelik sektörünün önde gelen isimlerinden El Marakby Steel, küresel ayak izini genişletmek amacıyla 2024 yılı için ihracatta önemli bir artış öngörüyor. İhracat gelirlerinde 110 milyon dolara ulaşmayı hedefleyen şirketin CEO'su Hassan El Marakby, uluslararası pazarlardaki varlıklarını güçlendirmek için planlarını açıkladı.
Geçtiğimiz yıl, şirketin ihracatı toplam yıllık üretiminin yaklaşık %40'ını oluşturarak bir önceki yılki %25'lik orana göre önemli bir artış gösterdi. El Marakby Steel'i yeni pazarlar keşfetmeye zorlayan döviz sıkıntısı krizine yanıt olarak ihracata stratejik odaklanma durumu gündeme geldi. Şirket hem yurtiçi hem de ihracat iş hacminde yıllık %5 ile %10 arasında büyümeyi sürdürmeyi hedefliyor.
El Marakby Steel inşaat demiri ve filmaşin üretiyor, özellikle de gümrük onaylarının kolaylaştırılması ve inşaat demirine kıyasla daha az komplikasyon olması nedeniyle ihracat için filmaşine ağırlık veriyor. Aralarında Hollanda, Almanya, Bulgaristan ve Belçika'nın da bulunduğu altı yeni pazara şirket başarılı bir şekilde açılarak, Amerikan pazarının spesifikasyonlarını karşılamak üzere özel sevkiyatlar gerçekleştirdi ve küresel varlığını daha da genişletti.
El Marakby Steel tarafından üretilen filmaşin ürünleri çeşitli bölgelere dağıtılıyor: Avrupa, Kuzey Afrika (Tunus ve Cezayir dahil), Körfez (özellikle Suudi Arabistan) ve Güney Amerika (Brezilya önemli bir pazar olarak öne çıkıyor). Bu stratejik vizyon, mevcut ürünlerin teknik özelliklerini geliştirmek için yeni yatırımlar yapmayı ve mühendislik gibi sektörlerde yenilikler sunuyor.
El Marakby bu yıl üretim konusunda ihtiyatlı bir şekilde hammadde bulunabilirliği arttıkça kapasitelerin de artacağını öngörüyor. Döviz krizinin çözülmesi ve Mısır'ın resmi bankacılık sektöründe döviz kurlarının serbestleştirilmesinin, birçoğu geçen yıl sadece %40 kapasiteyle çalışan fabrikaları güçlendirmesi bekleniyor. Ancak El Marakby, artan faiz oranları ve yeni projeleri etkileyen mali sıkılaştırma gibi potansiyel zorlukları da göz önünde bulunduruyor.
Ayrıca El Marakby, Mısır'ın inşaat uzlaşma yasası için yakında yapılacak idari düzenlemelerin önemli rolünün altını çizerek, inşaat sektöründen gelen talebin artmasını bekliyor. Bu sektörün yıllık talebe olan önemli katkısını kabul eden El Marakby, fiili üretim kapasitesinin artırılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi için sürekli çaba gösterilmesi gerektiğini, böylece uzun vadeli uygulanabilirlik ve rekabet gücünün sağlanacağını vurguladı.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı