Dünyanın en büyük demirli hurda tedarikçisi ABD, Ocak'21'de 1,14 milyon ton ihracat gerçekleştirdi. Daha düşük toplama oranları ve boş kapların daha az bulunabilirliği nedeniyle sıkı malzeme bulunabilirliği ihracatı etkiledi. Verilere göre, ihracat Ocak'19'dan bu yana (0.99 milyon t) iki yılın en düşük seviyesine geriledi.
Türkiye'ye yapılan ithalat arttı, Meksika ve Bangladeş hacimleri düştü
Türkiye'nin hurda ithalatı, Aralık'20'deki 0.15 milyon tona kıyasla Ocak'21'de 0.26 milyon ton arttı. İşlenmiş çelik fiyatları da hız kazandı ve Aralık ayında yükseliş eğilimi gösterdi. Artışın nedeni, Türk çelik üreticilerinin sürekli çelik satışları ve denizaşırı çelik pazarı ve imalat sektörünün olumlu görünümüdür.
Ocak'21'de ABD hurdasının diğer önemli alıcıları, Ocak'21'de sırasıyla 0,22 mn t ve 0,09 mn t ile Meksika ve Bangladeş oldu. Meksika ve Bangladeş'e ithalat hacimleri Ocak'21'de bir önceki aya göre düşüş gösterdi.
Aylık düşük ihracat hacmine rağmen, New York limanı 0,22 milyon tonla en büyük ihracat payını aldı ve onu 0,14 milyon tonla Philadelphia takip etti.
Hurda fiyatları Aralık'20'de dokuz yılın en yüksek seviyesine çıktı
ABD menşeli HMS 1 & 2 (80:20) Aralık'20'de 435 $ / ton CFR Türkiye seviyesinde gerçekleşti ve CFR Türkiye, Kasım'20 325 $ / tondan % 34 arttı. Türk çelik üreticileri, yarı işlenmiş ve işlenmiş çelik gibi diğer ürünlerde keskin bir artış olarak ithal hurda fiyatlarının yüksek seviyelerini kabul etmişti, ithal hurda fiyatları tarafından desteklenmeye devam ediyor. İthal hurda fiyatları Aralık'20 sonuna doğru dokuz yılın en yüksek seviyesinde işlem gördü.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı